Het Alkmaarse VVD-Tweede Kamerlid Rudmer Heerema zet demissionair ministers Tamara van Ark (Sport) en Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) onder druk om een oplossing te zoeken voor (wieler)evenementen die door een gebrek aan gecertificeerde motoragenten niet kunnen doorgaan. Met schriftelijk vragen hoopt hij de ministers ertoe te bewegen burgermotorverkeersregelaars toe te staan.

Net als enkele andere wielerkoersen in het land heeft de organisatie van de Profronde van Noord-Holland geen vergunning gekregen voor de editie van dit jaar. Reden is een gebrek aan gecertificeerde motoragenten - zogeheten motards - om de koersen in veilige banen te leiden. Dat zorgde voor de nodige frustratie bij de organisatie van de provinciale profronde, die vanwege het chronische gebrek aan motards al sinds 2018 pleit voor de inzet van burgermotorverkeersregelaars. Dat die drie jaar later nog niet worden ingezet, is het resultaat van 'pure onwil' bij de politie, zo beklaagde Herman Brinkhoff van de Vereniging Organisatie Wielerwedstrijden zich eerder deze week tegenover mediapartner NH Nieuws.

VVD'er Heerema wil de ministers ertoe te bewegen toe te staan dat de burgermotorverkeersregelaars worden ingezet, zodat de evenementen na een zwaar coronajaar niet nogmaals hoeven te worden geschrapt. Hij beroept zich daarbij op een eerder dit jaar ingediende motie om te experimenteren met burgermotorverkeersregelaars, die door een kamermeerderheid werd gesteund. Heerema vraagt de ministers of het wellicht mogelijk is om de koersen te laten begeleiden door een mix van motards en burgermotorverkeersregelaars. Door goedopgeleide burgermotorverkeersregelaars in te zetten, kunnen agenten zich met andere zaken bezighouden, zo betoogt hij.
Pin It
Bekeken: 2394x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/