Bibliotheek Kennemerwaard start woensdag 8 september een gratis toegankelijke online boekenclub, waarbij telkens een ander boek wordt besproken. Het eerste boek waar aandacht wordt besteedt is ’t Hooge Nest van Roxane van Iperen.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog bestieren twee joodse zussen - Janny en Lien Brilleslijper - een van de grootste onderduikadressen in Nederland: 't Hooge Nest, een villa in 't Gooi. Terwijl de laatste joden in Nederland worden opgejaagd gaat het leven van enkele tientallen onderduikers zo goed en kwaad als het ging door, pal onder de neus van NSB-buren en nazikopstukken. Toch wordt het Nest verraden en de familie Brilleslijper belandt met het laatste transport in Auschwitz, samen met de familie Frank. 't Hooge Nest is een verhaal over moed, verraad en menselijkheid in barbaarse tijden, en brengt een ongekende geschiedenis met kracht tot leven.

De boekbespreking vindt online plaats via Teams en duurt van 19:00 tot 20:30 uur. Aanmelden per online bijeenkomst kan via bknw.nl/agenda. Het boek is te downloaden via bibliotheek.nl.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Duinstreek Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@duinstreekcentraal.nl