Zaterdagavond tot en met zondag zou er veel regen vallen. Het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier hield rekening met zo'n 40 tot 70 millimeter regenval. Waarschijnlijk met het debacle van medio juni nog vers in gedachten, was uit voorzorg het boezempijl met drie centimeter verlaagd en  de wachtdienst uitgebreid.

"De verlaging van het boezempeil doen we met de gemalen De Helsdeur in Den Helder, C. Mantel in Schardam en het Zaangemaal in Zaandam. Hiermee laten we het peil in de boezem dalen van NAP -47cm naar NAP -50cm. Dat lijkt niet veel, maar gemeten over het gehele Hollands Noorderkwartier levert dit een enorme opvangbuffer op, zodat de poldergemalen het water op de boezem goed kwijt kunnen."

Daarnaast waarschuwde het waterschap mensen in het gebied om op te passen voor mogelijke windstoten.  "Aangezien de bomen langs wegen vol in het blad staan, zijn deze extra kwetsbaar."

De zwaarste buien trokken echter vanuit het zuidwesten meer landinwaarts naar het noordoosten, waar ze voor veel wateroverlast zorgden.
Pin It
Bekeken: 2358x
https://ee.itk.ac.id/data/