Klarinettist, componist, docent en fotograaf Michel Duijves brengt donderdag 26 augustus samen met het en Upperworld Underworld Ensemble de voorstelling Return to familiar grounds op het podium van het Vredeskerkje in Bergen aan Zee. Centraal daarin staat een terugreis naar de muzikale roots van Michel Duijves.

Duijves is van 1960. Hij ontkomt naar zijn gevoel op zijn zestigste niet aan een flashback. In Return to familiar grounds (verder te benoemen als ‘Return’) beziet Duijves de eerste zestig jaar van zijn leven. Als ankerpunten gebruikt hij daarbij de plaatsen waar zijn muzikale roots liggen.

Duijves werkt graag met een diversiteit aan uitingsvormen. In de muziek-theatrale voorstelling ‘Return’ is er beeld, dichtkunst en geluid: er klinkt muziek, er schieten foto’s voorbij en een stem verwoordt zijn gedachten van ooit ergens en nu hier. ‘Dan is het allemaal maar na te lezen, na te gaan, na te luisteren’, zegt de kunstenaar. Hij stelde een ensemble samen van vertolkers, informeerde bij beeldend kunstenaars en vormgevers en vond een dichter. Allen uit de kustregio en vooral met een geest van bezielde verwondering zoals die in hemzelf huist. Zij kregen vrijheid in meedenken, nadat hij had verteld over die zestigjarige Westnoordhollandse roadtrip van hem.

Het Upperworld Underworld Ensemble bestaat uit Corinne Moerbeek – piano, Elly Stolwijk – voordracht, Frank Stolwijk sopraan- en tenorsax, Matthijs Tuijn – elektrische gitaar en basgitaar, Michel Duijves – klarinet en basklarinet.

Meer informatie en kaarten via kunstgetij.nl. Reserveren vooralsnog uitsluitend via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van datum en tijdstip (17:00 of 19:00 u) en of u een stel of twee personen (of meer) uit 1 huishouden vormt. Eventueel kan er ook gebeld worden met 06-50584308.
Return to Familiar Grounds is (mede) mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Duinstreek Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@duinstreekcentraal.nl