00:00
55
00:00


Maria Heerlin uit Bergen kan bijna niet geloven dat hun fijne vakantieplekje niet meer bestaat. Zo'n vijftig jaar was de familie vaste gast op een camping langs een riviertje in de Duitse Eifel. Totdat de rivier drie weken geleden veranderde in een woeste stroom die alles met zich meenam. Maria en haar man Tom zagen het met eigen ogen. "Is het echt gebeurd, vraag ik mij af en toe nog steeds af. Het is gewoon onwerkelijk", vertelt ze tegen mediapartner NH Nieuws.

Maria en haar man Tom zaten bij hun stacaravan toen het water van het riviertje de Prüm in de Duitse Eifel begon te stijgen. Eigenlijk zouden ze een week later gaan, maar de campingeigenaar had hen gebeld met de vraag of ze eerder wilden komen vanwege de slechte weersvoorspelling. "Dan konden we spullen naar een hoger gelegen deel verhuizen, mocht dat nodig zijn".

Als het water van het riviertje bij de camping begint te stijgen, denken ze nog dat het mee zal vallen. "We hadden wel vaker kleine overstrominkjes meegemaakt." Maar 's avonds als het hele veld onder staat, besluiten ze voor de zekerheid toch naar een hotel te gaan. "Een beetje halsoverkop." Als ze de volgende dag terugkomen, is er weinig meer over van de camping. Haar echtgenoot filmt de ravage. 'Dat is onze. Het hek heeft hem gehouden.' Uit het commentaar onder het filmpje dat ze maken, is op te maken ze hun ogen niet kunnen geloven.

Caravans hangen in bomen, maar die van de familie Heerlin staat als enige nog op zijn plek. "Toen het water gezakt was, zijn we gaan kijken. Er was echt niets meer te redden. Het was een bruine kolkende massa met ook nog een laagje benzine erop. Verderop was een benzinepomp uit de grond gerukt." De overstromingen kostten in Duitsland aan honderdtachtig mensen het leven. "Dus ons leed is betrekkelijk", zegt Maria. "Ik realiseer me dat wij het misschien ook niet na hadden kunnen vertellen als we zo eigenwijs waren geweest om die avond in de caravan te blijven."

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Duinstreek Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@duinstreekcentraal.nl