00:00
55
00:00


Na anderhalf jaar gedwongen rust kunnen de artiesten en dieren van het familiecircus Barani hun kunstjes weer vertonen. "Hooggeëerd publiek" klinkt het vanaf donderdagavond voor de komende drie weken in Schoorl. Vijf leden en tientallen dieren telt deze circusfamilie en ze zijn dolblij dat ze eindelijk weer mogen.

Circusfamilie Zinnicker had het zwaar de afgelopen anderhalf jaar. Door de coronacrisis konden de circusartiesten niet optreden en dus kwam er ook geen geld in het laatje. Voor de dieren kregen ze gelukkig hulp van boeren. "Het was een hele moeilijke tijd waarin we ons werk niet konden doen", vertelt Johan Zinnicker.

Barani is een echt familiecircus dat wordt gerund door de van oorsprong Duitse familie Zinnicker. Ze toeren al tien jaar door Nederland en Schoorl is een van de favoriete plekken - zo niet de favorietste - van het circus. "Omdat het hier zo mooi is en we heerlijk de ruimte hebben", aldus spreekstalmeester Amber. "Het gevoel dat we weer mogen is bijna niet te beschrijven", vertelt Johan Zinnicker. "Ons leven kan weer beginnen, zo voelt het."

Vijf leden telt het circus en daarnaast tientallen dieren. De olifanten, tijgers en giraffes hebben de afgelopen jaren plaatsgemaakt voor geiten, konijnen, ganzen, pony's en niet te vergeten de honden en katten die minstens zo getalenteerd zijn. "Dieren horen er voor ons bij", zegt Johan Zinnicker. "Al mis ik nog steeds de olifanten. Daar ben ik mee opgegroeid. Zelf vind ik het toch wel zonde dat het niet meer mag. Al lukt het ons met de boerderijdieren ook om een traditioneel circus te maken."

Circus Barani heeft de komende drie weken middag- en avondvoorstellingen op het evenemententerrein aan de Sportlaan in Schoorl. Op de facebookpagina van Circus Barani zijn kortingsbonnen te vinden.

 

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Duinstreek Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@duinstreekcentraal.nl