Het 13e Spaansen Bloemen Ientje Toe veteranentennistoernooi zal worden gehouden van vrijdag 10 september tot en met zondag 29 september. Met doorgaans meer dan 400 deelnemers is Ientje Tientje van TC Langedijk een van de grootste tennistoernooien voor veteranen in Nederland, en dat komt onder andere door de fijne sfeer. Toernooileider William Wouters: "Iedereen moet zich hier prettig voelen. Op de baan, maar ook voor en na het spelen zelf. Daar is de inwendige mens belangrijk."

Medeorganisator Bart Rietveld rekent weer op veel deelnemers: ,"Het is altijd leuk om met de vakanties net achter de rug, weer te genieten van gezellig recreatief tennis". De inschrijving startte eind juni en duurt tot en met 27 augustus en inmiddels is meer dan de helft van de startplekken vergeven. Er wordt dubbeltennis gespeeld in de categorieën 5 tot en met 8. Iedereen speelt sowieso meerdere keren want er wordt gestart in poules..

William Wouters. ,,We hopen sterk op een groot aantal deelnemers in de hoogste categorie, omdat het ook enorm leuk is om zowel damesdubbels als herendubbels en mixkoppels van dat kaliber te zien spelen". Wie geen maatje heeft kan zich overigens gewoon aanmelden. De organisatie stelt koppels samen.

Vorig jaar deden er spelers van liefst 34 clubs mee aan Ientje Toe. Bart Rietveld: "Die enorme animo van buitenaf houdt direct verband met het warme en ontspannen sfeertje. En natuurlijk ook de gezelligheid in onze kantine met overkapt terras aan het centercourt. Met onze enthousiaste kantineploeg zetten we dagelijks een smakelijke hap neer voor een klein  prijsje. Daarnaast tovert het kantineteam altijd diverse gratis hapjes tevoorschijn. En wie een derde set moet spelen, wordt getrakteerd op een banaan of een chocoladereep."

Vrijdag 17 september is er weer een gratis zuurkoolmaaltijd met worst, en ook is er een verloting met mooie prijzen zoals een chalet in Oostenrijk voor één week.

Vanzelfsprekend worden de coronaregels gerespecteerd. Inschrijven kost 10 euro per persoon en kan via mijnknltb.toernooi.nl. Meer op tclangedijk.nl. (foto: Pixabay / Gerd Funcke)
Pin It