De Noordwest Ziekenhuisgroep (NWZ) heeft het afgelopen boekjaar met 13,7 miljoen euro in de plus afgesloten. Dat blijkt uit de jaarrekening. Dat is bijna 10 miljoen euro meer dan in 2019, toen NWZ het boekjaar afsloot met ruim 4,1 miljoen in de plus.

Dat het bedrag in 2020 meer was dan in 2019 komt voornamelijk door een financieel vangnet dat door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en verzekeraars in het leven werd geroepen tijdens de coronacrisis: de zogenaamde continuïteitsregelingen. Hiermee werden zorgaanbieders financieel geholpen wanneer zij inkomsten misliepen tijdens de coronacrisis. Door de regeling konden zorgaanbieders hun doorlopende kosten blijven betalen.

Het staat nog niet vast dat de NWZ de volledige som geld ook mag houden; het kan zijn dat verzekeringsmaatschappijen geld terugvragen wanneer op basis van de jaarrekening wordt vermoed dat teveel compensatie is toegekend. Hiervan zijn bij de NWZ nog geen signalen bekend, bevestigt een woordvoerder volgens mediapartner NH Nieuws.

Verder heeft het ziekenhuis de kostenbeheersing in 2020 verder aangescherpt. Tegelijkertijd zijn vernieuwingen doorgevoerd, bijvoorbeeld op het gebied van thuiszorg, keuzehulp, digitale toepassingen en zorg op afstand. Daarnaast is Huize Westerlicht gerenoveerd en is in Den Helder een afdeling acute zorg geopend.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Duinstreek Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@duinstreekcentraal.nl