De vijf mannen van Beards4life hebben ruim 15.000 euro opgehaald voor de Hersenstichting. Van vrijdag 16 juli tot en met zaterdag 23 juli liepen zij 1600 kilometer langs de grens van Nederland. Het doel was om aandacht te vragen voor mensen met een depressie en geld in te zamelen voor de Hersenstichting.

Ritchie, Maarten, René, Frank en Paul begonnen vrijdagochtend 16 juli aan hun hardlooptocht. De mannen liepen in acht dagen non-stop 1600 kilometer langs de grens van Nederland. Er werd in tweetallen gewerkt; één lopend en èèn fietsend. Elke 5 kilometer wisselden de twee van functie en na 30 kilometer werd er een man gewisseld.

De route liep onder andere door Egmond aan Zee, Bergen aan Zee, de Schoorlse Duinen, Petten, Den Oever, Harlingen, Delfzijl, Ter Apel, Enschede, Winterswijk, Nijmegen, Venlo, Zundert, Middelburg en Den Haag. “Het was een zware tocht”, zegt Ritchie Peperkoorn, initiatiefnemer van de Beards4Life. “Ik heb halverwege de tocht helaas de handdoek in de ring moeten gooien door een enkelblessure, maar de overige mannen zijn doorgegaan. Tot nu toe hebben we ruim 15.000 euro opgehaald. Een super mooi bedrag dankzij alle mensen die ons tijdens deze tocht hebben gesteund. Mensen blijven nog doneren, dus de teller loopt nog steeds op.”

“Het is bijzonder om te zien wat deze mannen voor prestatie hebben neergezet”, zegt Merel Heimens Visser, directeur-bestuurder van de Hersenstichting. “Naast het enorme bedrag wat ze hebben opgehaald, hebben ze ook aandacht gevraagd voor de mensen die met depressies te maken hebben. Iets wat van onschatbare waarde is.”

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Duinstreek Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@duinstreekcentraal.nl