Daan Strang komt dit weekend door de gemeente Bergen met de Beach Clean Up Tour 2021. Tijdens zijn strandtocht ruimt hij aangespoeld en zwervend afval op. Zaterdag loopt Daan van Hargen naar Egmond, en zondag vervolgt hij de route richting Castricum. Hij nodigt iedereen uit om met hem mee te lopen en te helpen.

Strang loopt langs de Nederlandse kust van noord naar zuid, zijn compagnon Steef de Ruijter is tegelijk in Zeeland begonnen en loopt richting het noorden. Zij ontmoeten elkaar op 1 augustus in Scheveningen.

Daan noemt zichzelf een 'Trashpacker' en doet al jaren mee aan de Beach Clean Ups. Omdat er vorig jaar vanwege de coronacrisis geen officiële tour was, startte hij toen een éénmans-actie: "Ik wil graag helpen om het bewustzijn te verhogen rondom plastic, zwerfafval, oceaanplastic en onze bijdrage als consument hieraan. We kunnen de wereld elke dag een klein beetje mooier maken," licht hij toe. Dit jaar doet hij het samen met Steef de Ruijter, die in 2019 de eerste vrouw was die een beach clean-up in haar eentje deed.

Meer info op de website van de actie of op de facebookpagina van Plogsack.
Bekeken: 1537x