Strandpaviljoen Luctor et Emergo in Camperduin staat te koop. Het strandpaviljoen staat -samen met 46 strandhuisjes voor de verhuur- sinds dinsdagavond te koop bij HVAB Horecamakelaardij. De vraagprijs is alleen beschikbaar op aanvraag.

Tanja en haar zoon Kevin Bredewout hebben het besluit om het te koop te zetten vijf jaar na de oprichting genomen. In 2016 overleed Jeroen Bredewout kort na de opening van het nieuwe strandpaviljoen. Moeder en zoon zetten de onderneming toen voort. Nu heeft Tanja Bredewout aangegeven te willen stoppen, en Kevin ziet het niet zitten de horecazaak in zijn eentje te runnen.

Tegen de Alkmaarsche Courant vertelt Kevin: "Het was een lastige beslissing, waar ik de afgelopen maanden over heb nagedacht. We hebben de zaak met veel passie opgevangen en zijn doorgegaan. Nu gaf mijn moeder aan te willen stoppen met werken, wat betekent dat ik alleen verder zou moeten. En ik ga het niet alleen doen. Dus ik heb de knoop doorgehakt: het is mooi geweest.”

Hij geeft aan toe te zijn aan een nieuwe uitdaging: "We wilden laten zien dat we het konden, en dat is mooi gelukt. Maar dit werk is niet wat ik voor mij zie in de toekomst. Ik ben nog maar 28 en wil ook eens wat anders. Dit is niet mijn droom om na te jagen.”

De verkoop van het strandpaviljoen zou niets te maken hebben met de problemen met de kustbescherming. Bij stormen slaan de golven tegen de steunpalen van Luctor et Emergo aan. Verschillende keren gaven de eigenaren toen aan dan te vrezen voor het paviljoen. Maar dat is niet waarom het nu te koop staat: "Die problemen zijn allemaal op te lossen,” stelt Kevin.
Bekeken: 4030x