00:00
55
00:00


In de nacht van dinsdag op woensdag is in snackbar Bello Foodmaster aan het Plein in Bergen een zeer grote brand uitgebroken. De uitslaande brand heeft zich niet beperkt tot alleen tot de snackbar. Ook eethuisje No Span ernaast is verloren gegaan. Voor telecomwinkel Optie 1 en een kledingherstelzaak annex stomerij ernaast wordt gevreesd. Volgens een woordvoerder van de veiligheidsregio is de brand inmiddels geblust. Er zijn geen gewonden gevallen en de oorzaak van de brand is nog onbekend.

De melding kwam kort na 4:00 bij de meldkamer binnen. Binnen een kwartier werd opgeschaald naar zeer grote brand en kwamen omliggende korpsen de brandweer van Bergen assisteren. Om verdere uitbreiding te voorkomen voert de brandweer ook sloopwerk uit. Hiervoor is ook een sloopkraan opgeroepen.

Ook wethouder Arend Jan van den Beld is op het Plein om de ondernemers en omwonenden een hart onder de riem te steken. "Er wonen veel mensen omheen dus er zijn wel zorgen", vertelt hij tegen mediapartner NH Nieuws.

Daarnaast is er verslagenheid bij de getroffen ondernemers. "De Bello was net opgeknapt en klaar. En dan komt er zo'n brand. Dat gaat je niet in de koude kleren zitten." De eigenaren zijn ook aanwezig maar willen niet reageren.

Er werd 's nachts een NL Alert verstuurd, omdat er veel rook vrijkwam. ’Heeft u last van de rook, sluit ramen en deuren, zet mechanische ventilatie uit en blijf uit de rook’, was de boodschap.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Duinstreek Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@duinstreekcentraal.nl