Tijdens kermisfeesten in cafés in Heiloo zijn minimaal 102 personen besmet geraakt met het coronavirus. Dat blijkt uit een overzicht van het RIVM dat vandaag naar buiten is gebracht door het Ministerie van Volksgezondheid. Bij het Chin Chin Festival in Amsterdam (118) en het Theater Amsterdam (58) zijn ook clusters - meer dan 20 besmettingen - ontstaan.

Bij de cafés in Heiloo en het Chin Chin Festival werd gebruik gemaakt van Testen voor Toegang. 'Maar mensen zijn ook over de hekken geklommen', zegt het RIVM. 'De besmettingen hebben gedurende de week plaatsgevonden tijdens het dorpsfeest, op de kermis, maar ook in partytenten', vervolgt het RIVM.

Eerder zei de GGD al tegen NH Nieuws dat mensen vooral besmet zijn geraakt bij kermisfeesten in cafés De Wit en Blondes in Heiloo. Volgens meerdere bezoekers werden de coronaregels daar niet goed nageleefd. Bij het Chin Chin Festival zijn zowel bezoekers als artiesten besmet geraakt, blijkt uit het document. Bij het festival waren 10.000 mensen aanwezig.

Bij Theater Amsterdam werd geen gebruik gemaakt van Testen voor Toegang. Ook daar zijn zowel bezoekers als artiesten besmet geraakt. In het theater waren 150 mensen, ongeveer 20 procent van de maximale capaciteit. Er werden tussen 26 juni en 10 juli nog acht andere grote evenementen gehouden waaronder in Zandvoort (5.000 bezoekers). Op dit moment zijn daar nog geen clusters van bekend. Die volgen mogelijk nog, zegt het RIVM.
Pin It
Bekeken: 1798x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/