De Veiligheidsregio Noord-Holland Noord heeft kritiek op het optreden van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier na de extreme clusterbuien in het derde weekend van juni. "We misten de samenwerking, de verbinding", stelt burgemeester Marjan van Kampen van Schagen als dagelijks bestuurslid van de Veiligheidsregio. "Qua communicatie gaf het waterschap niet thuis, de bereikbaarheid voor inwoners en getroffen agrariërs liet ernstig te wensen over. Ook van communicatie naar gemeenten toe was nauwelijks sprake. Dat is zorgelijk, want juist in dit soort situaties zouden we elkaar moeten opzoeken,” zegt ze tegen het Noordhollands Dagblad.

Vanwege de overvloedige regenval stond bij veel agrariërs het land blank en dreigen oogsten verloren te gaan. Met name in de omgeving van Egmond, waar tot 200 millimeter neerslag oftewel 150 tot 200 liter per vierkante meter viel, is de schade groot. Ook in de Zijpe en delen van West-Friesland had het heel veel geregend. "Normaal gesproken heeft HHNK het altijd goed voor elkaar, scoren ze een dikke tien, maar in deze crisissituatie heeft het waterschap teleurstellend geacteerd, hebben we moeten constateren”, zo stelt Marjan van Kampen.

De veiligheidsregio is de crisis- en rampenorganisatie namens zeventien gemeenten in het noordelijke deel van de provincie. Brandweerkorpsen van diverse gemeenten sprongen bij met pompcapaciteit, maar dat was op basis van losse 112-meldingen. Brandweerzorg valt onder de paraplu van de veiligheidsregio. De crisisorganisatie van de Veiligheidsregio werd niet opgetuigd door de slechte communicatie.

Van Kampen wil onderzoek hoe dit een volgende keer beter kan. Het hoogheemraadschap laat al uitvoerig onderzoek doen naar de crisissituatie. Daarvoor heeft het HHNK het COT Instituut voor Veiligheid en Crisismanagement ingeschakeld. Na de zomer moet het rapport hierover klaar zijn.
Pin It
Bekeken: 2379x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/