Donderdag rond 23:30 uur is een man na een dronkenmansrit door Bergen aangehouden. Hij remde nog net op tijd voor een fietser, maar de politieauto achter hem heeft hij waarschijnlijk nooit gezien. De agenten konden hem pas aanhouden toen hij zijn auto parkeerde aan de Guurtjeslaan.

De politie had de man wel erg 'soepel' zien rijden over de Bergerweg in Bergen en bij de rotonde met de Dreef zag hij pas op het allerlaatste moment een fietser oversteken. Hij had geen moment later moeten remmen. Verder richting het centrum had hij de volle breedte van de weg nodig. Het stopteken, de zwaailichten, de sirene... nergens reageerde de automobilist op. Pas toen hij parkeerde op de Guurtjeslaan vingen de agenten zijn aandacht.

De man moest ter plekke een ademtest afleggen, maar dit lukte niet. De ademanalyse die hij op het politiebureau moest afleggen lukte beter. De man blies toen 790 ug/l, ruim drieënhalf keer het maximum van 220 ug/l. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Duinstreek Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@duinstreekcentraal.nl