Donderdagnacht is in Alkmaar een kat door een hond aangevallen en daarbij zwaargewond geraakt. De eigenaren van de betreffende hond werden door getuigen aangesproken en zochten uiteindelijk hulp voor de kat.

Ze konden echter nergens in de regio terecht, niet bij de dierenambulance en niet bij de dierenarts in de regio. Een kliniek in Amsterdam verwees zelfs door naar Nieuwegein. Uiteindelijk konden ze terecht bij dierenarts Maurice Kuyten in... Middenmeer.

"Bij binnenkomst was de kat helaas al op sterven na dood en voor ik kon euthanaseren is de kat in mijn handen gestorven", laat Kuyten later via Facebook weten. De kat had meerdere gebroken ribben, perforaties van de longen en een gescheurde buikwand.

Hij deelde het verhaal om (met succes) de eigenaar van de kat te achterhalen. De kat was niet gechipt en het duo had geen gegevens achtergelaten. Ook wilde hij zijn frustratie uiten. "Schande voor al die dierenartsen die geen diensten meer draaien; een slechte ontwikkeling in de diergezondheid."

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Duinstreek Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@duinstreekcentraal.nl