00:00
55
00:00


Vandaag is het zover: dan gaat de ook voor de regio Alkmaar belangrijke verkeersader A9 tussen de knooppunten Velsen en Raasdorp flink op de schop. Het wegdek krijgt in de periode tussen 9 juli en 25 augustus nieuw asfalt en ook worden de vangrails en bermen opgeknapt.

Een gewaarschuwd mens telt voor twee, hopen ze bij Rijkswaterstaat. Het groot onderhoud ter hoogte van Haarlem, tussen de knooppunten Velsen en Raasdorp, gaat volgens de wegbeheerder namelijk zonder meer tot vertragingen leiden. "Je moet rekening houden met vertragingen tot een half uur. We hebben in de afgelopen periode geleerd thuis te werken, dus als dit mogelijk is doe dat dan ook", aldus omgevingsmanager Mike ter Hoeven tegen mediapartner NH Nieuws.

Maar er is ook kritiek. De timing - zo kort na de lockdowns - wekt frustratie bij ondernemers. Mariska Roos van De Bazaar in Beverwijk noemt het moment van de werkzaamheden 'een flinke domper'. De markt is pal naast de A9 gevestigd. "Dan mogen we eindelijk na alle covid-ellende weer normaal open, en dan wordt de aanrijroute aangepakt. We kunnen er weinig aan veranderen, maar de timing vinden we niet briljant bedacht."

Volgens Rijkswaterstaat was het vanwege de lange voorbereidingstijd niet mogelijk om al eerder met de werkzaamheden te beginnen. Om de overlast te beperken wordt er wel 24 uur, 7 dagen per week doorgewerkt.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Duinstreek Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@duinstreekcentraal.nl