00:00
55
00:00


Vier strandhuisjes zijn op het strand van Camperduin compleet in de as gelegd na een heftige brand. De brand ontstond gisteravond vermoedelijk na een ongelukje met een gasfles. Een van de huurders liep lichte brandwonden op. "We zijn erg geschrokken, maar gelukkig zijn het alleen maar spullen", aldus verhuurder Kevin Bredewout.

Op het strand neemt verhuurder Kevin Bredewout een paar foto's van de zwartgeblakerde puinberg. Die moeten zo snel mogelijk naar de verzekeraar. Van de vier strandhuisjes is niets over. Alleen het skelet van een strandstoel en een hoopje felgekleurde kleding is nog enigszins herkenbaar. "Het zomerseizoen is net begonnen en dan krijgen de eigenaren te horen dat hun plekje verwoest is, dat is natuurlijk een drama."

Sacha Stenekes uit Den Helder heeft al drie jaar een huisje in Camperduin. "Lekker makkelijk om je spullen bij de hand te hebben en af en toe een kop koffie te zetten", vertelt hij aan mediapartner NH Nieuws. Met zijn huisje is, tot zijn grote opluchting, niks aan de hand. "Het is super dat de brandweer het zo snel heeft kunnen blussen. Voor ons en andere huisjesbezitters blijft een hoop leed bespaard."

Twee dames aan het einde van de rij huisjes liggen lekker te zonnebaden. "Ik woon in Camperduin en zag grote rookwolken en hoorde een hoop sirenes. Ik dacht eerst dat het strandpaviljoen in brand stond, maar het bleek uiteindelijk om de strandhuisjes te gaan. Ik ben erg opgelucht dat mijn huisje nog staat, maar voor de buren verderop is het natuurlijk verschrikkelijk. Die zijn al hun spulletjes kwijt. Voor hun is het strandfeest voorbij."

"We zijn erg blij met de brandweer want het had veel erger af kunnen lopen", vertelt verhuurder Bredewout. Hij zag dat het vuur door de wind in enkele minuten om zich heen greep. Naast de vier huisjes hebben twee andere onderkomens fikse schade opgelopen. "We gaan ons best doen om deze zomer nog nieuwe huisjes kunnen plaatsen, maar dat is nog even afwachten."

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Duinstreek Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@duinstreekcentraal.nl