De gemeente Bergen gaat vanaf 1 oktober boetes opleggen als de regels voor toeristische verhuur worden overtreden. Huizenbezitters mogen hun woning maximaal 63 nachten per kalenderjaar toeristisch verhuren.
Sinds 1 april zijn er nieuwe regels voor huizenbezitters in de gemeente Bergen die hun woning toeristisch willen verhuren.

Bergen wil het verhuren van woningen aan toeristen niet volledig uitbannen, daarom is het nog mogelijk voor 63 nachten per jaar. Overschrijding van dit maximum kan leiden tot een boete. Daarom moet de toeristische verhuur van een huis met bestemming ‘wonen’ bij de gemeente worden geregistreerd, per keer worden gemeld en het registratienummer bij advertenties staan.

De boetes zijn hoog. Bij het niet aanvragen van een registratienummer, of deze niet vermelden in een advertentie horen boetes van 8.700 euro. Voor het meer dan 63 nachten toeristisch verhuren kan 21.750 euro opgelegd worden bij de eerste overtreding. Op dit moment is er al toezicht op de regels. De gemeente Bergen verzamelt gegevens over woningen die toeristisch verhuurd worden en houdt in de gaten of de verhuurder zich aan de regels houdt.

Op de website geeft de gemeente meer informatie en kunnen woningeigenaren hun woning registreren voor toeristische verhuur en een melding van verhuur doen.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Duinstreek Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@duinstreekcentraal.nl