Op het strand van Egmond heeft de reddingsbrigade extra maatregelen genomen om de zichtbaarheid van gevaarlijke locaties te vergroten. Zo zijn de welbekende muienborden voortaan ook te lezen vanuit zee. De reddingsbrigade kan beachflags plaatsen met de tekst ‘DANGER’ die bijvoorbeeld bij een mui geplaatst kunnen worden. Een geel afzetnet kan worden ingezet om een groter gevaarlijk gebied af te zetten. Op het strand zijn extra vlaggenmasten om de 250 meter geplaatst om daar de gele vlag (gevaarlijk zwemmen) of rode vlag (verboden zwemmen) te hijsen. Daarnaast heeft Reddingsbrigade Egmond een leuke, informatieve maar ook nuttige flyer gemaakt. Alle leerlingen van de basisscholen van Egmond en Heiloo ontvangen deze flyer in de laatste week van het schooljaar mee naar huis en via de digitale wegen van de desbetreffende basisschool.

De maatregelen zijn in overleg met de gemeente Bergen genomen, nadat er vorig jaar enkele mensen in zee verdronken en er veel bijna-verdrinkingen waren. Er zijn ter plaatse gesprekken gevoerd met badgasten en Egmonders om te bespreken wat er verbeterd kan worden aan de preventieve kant van het reddingswerk. Ook de aandacht in de media heeft geholpen.
Pin It
Bekeken: 1622x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/