In het park langs het Maalwater in Heiloo is donderdag de kermis van Heiloo van start gegaan. Het is de eerste kermis van Noord-Holland sinds de uitbraak van de corona-pandemie. Tot en met zondag staan er 20 attracties op het vertrouwde terrein aan de Omloop, waaronder de zweefbank, de vliegtuigjes, de grijpertjes, de nougatkraam en de alombekende botsautootjes. De kermis is vrij toegankelijk zonder toegangstest.

Daarvoor is de kermis dit jaar ruimer opgesteld dan voorgaande jaren, zodat er veilig en gezellig kermis gevierd kan worden. Ook is er in verband met de coronamaatregelen een looproute over het terrein.

Het kermisfeest dat café De Wit wilde organiseren in het centrum van Heiloo, is afgelast. Er waren niet genoeg kaartjes verkocht voor het grootschalig opgezette evenement. Café De Wit laat op de website weten: "Ondanks het enthousiasme van velen was het helaas niet voldoende om uit de kosten te komen." Het café wil het kermisweekend nu toch kleinschalig vieren: "binnen in het café, in plaats van in de tent, zonder kaartverkoop, zonder toegangstijden en zonder 1,5 meter afstand. Natuurlijk is ons terras ook open als het lekker weer is."

Op internet zijn kortingsbonnen te vinden voor wie zin heeft in veel rondjes, ritjes, oliebollen of zuurstokken.
Pin It