De gemeente Bergen vraagt inwoners foto's in te sturen van foto's die vrijdag 18 juni gemaakt zijn van de wateroverlast na de hevige regenval. Daarmee wil de gemeente probleemgebieden in kaart brengen en zich beter voorbereiden op toekomstige wateroverlast.

De huidige maatregelen zijn slechts gebaseerd op rekenmodellen uit het verleden waarmee mogelijke kwetsbaarheden voor wateroverlast, hitte, droogte en overstroming in beeld gebracht. De foto's uit de dorpen en landelijke gebieden wil de gemeente vergelijken met de locaties die uit eerdere rekenmodellen naar voren zijn gekomen. Hiermee wil Bergen de dorpen zo goed mogelijk inrichten en voorbereiden op hevigere buien, zoals deze volgens het KNMI verwacht worden in 2050.

De gemeente ziet de hevige neerslag van vorige week als test. De gemeente wil weten waar kwetsbare locaties voorkomen en waar het al wel goed gaat. Bij vervanging van verouderde riolen en verbetering van wegen wil de gemeente zorgen voor een klimaatbestendiger inrichting. Daarnaast werkt de gemeente aan meer waterberging en infiltratie.

Foto's zijn welkom via mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Pin It
Bekeken: 1533x
https://ee.itk.ac.id/data/