Lars Voskuil, nu nog fractievoorzitter van de PvdA in Provinciale Staten, is voorgedragen als nieuwe burgemeester van de gemeente Bergen. Lars Voskuil was eerder ook raadslid en fractievoorzitter in de gemeenteraden van Naarden en Gooise Meren. Hij heeft een eigen mediationpraktijk met als aandachtsgebieden zorg en overheid.

Voskuil is uit 38 kandidaten gekozen door de gemeenteraad. De 53-jarige Voskuil volgt waarnemer Peter Rehwinkel op, die sinds de pensionering van Hetty Hafkamp het ambt bekleedde. Op 8 september zal Lars Voskuil worden geïnstalleerd.

Er waren dus achtendertig kandidaten, van wie dertien vrouw. Tweeëndertig sollicitanten hadden een functie in het openbaar bestuur. Met acht kandidaten werd een eerste gesprek gevoerd. Daarna bleven vier kandidaten over voor een tweede gesprek.

Inwoners van de gemeente konden meedenken over de profielschets voor de Bergense burgemeester. Daar kwamen slechts 27 reacties op, vanuit het totaal van bijna 30.000. Mogelijk dat die weinige reacties te maken hebben met het weinige vertrouwen dat er al jaren is tussen inwoners en het bestuur in Bergen.

Belangrijkste wens voor een nieuwe 'eerste burger' is dat er gewerkt wordt aan dat vertrouwen. Dat onderschrijven ook de gemeenteraadsleden in de uiteindelijke profielschets.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Duinstreek Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@duinstreekcentraal.nl