00:00
55
00:00


Routeborden timmeren, voldoende wc-papier inslaan en de partytenten inspecteren: vrijwilligers van sportorganisatie Le Champion steken na lange tijd de handen weer uit de mouwen. Komende donderdag staat namelijk weer het eerste sportevenement gepland: de Wandel2daagse in Alkmaar.

Niet vier dagen maar twee dagen wandelen dus door Alkmaar en omgeving. Het mag de pret volgens Tom Limmen, eventmanager van Le Champion, niet drukken. "We sprongen een gat in de lucht toen we na lange tijd weer onze eerste evenementenvergunning binnen kregen. We hebben er allemaal weer ontzettend veel zin in."

Op donderdag 1 en vrijdag 2 juli wordt de tweedaagse georganiseerd. Het startpunt ligt beide dagen in Alkmaar en de routes lopen via Bergen en Geestmerambacht. Het is een kleinschaliger alternatief voor de Wandel4daagse die vanwege corona ook dit jaar geannuleerd werd.

En ook de wandelaars hebben er zin in. De duizend startbewijzen waren in een mum van tijd vergeven. Vrijwilliger Ina Swinkels uit Hoorn begrijpt dat wel. "Vanwege corona is het wandelen erg populair geworden." Zelf wandelt ze niet mee. "Ik ben meer een fietser maar dit is ook leuk om te doen. Het is ontzettend dankbaar werk. De deelnemers zijn altijd erg blij met ons."

Die deelnemers staat deze editie wel een wat ingetogener wandeling te wachten. Het aantal contactmomenten wordt beperkt. Zo wordt er niet gestempeld en wordt er gespreid gestart. "Het wordt allemaal wat soberder", vertelt Limmen aan mediapartner NH Nieuws. "Er zijn helaas geen festiviteiten en er is ook geen grootse intocht op het Waagplein. Het is jammer maar op naar 2022!"

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Duinstreek Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@duinstreekcentraal.nl