00:00
55
00:00


Op parkeerterrein P8 van het AFAS-stadion is de afgelopen dagen een testlocatie opgebouwd van Testen Voor Toegang, die speciaal is bedoeld om deze zomer bezoekers aan evenementen en sportwedstrijden te testen. Het is voor de eendaagse buitenevenementen die vanaf 30 juni weer worden toegestaan. Wie zich bij het AFAS-stadion laat testen, heeft binnen twintig minuten een uitslag en kan daarmee meteen door naar het festival of een evenement. In heel Nederland komen acht van dergelijke XL-testpaviljoens waar mensen zonder klachten getest worden op Corona.

De teststraat moet 30 juni klaar zijn en blijft tot eind september open. Het wordt gebouwd in opdracht van het Ministerie van VWS door evenementorganisatie Loveland. Stichting Open Nederland is verantwoordelijk voor de exploitatie van deze testlocaties.

In de teststraat krijgen mensen een ademtest die binnen een paar minuten de uitslag geeft. Mensen waarbij de ademtest niet betrouwbaar is, krijgen op locatie een LAMP-test door middel van een wattenstaafje.

Met een negatieve coronatest of een vaccinatiebewijs mogen bezoekers de evenementen zonder moeite betreden. Hierdoor hoeven de bezoekers geen rekening meer te houden met de anderhalve meter afstand. De coronatest mag niet ouder zijn dan 40 uur voor aanvang van het evenement.

Een afspraak voor een sneltest moet gemaakt worden via internet. De nieuwe locatie is geopend van 8.00 uur 's ochtends tot 18.00 uur 's avonds.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Duinstreek Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@duinstreekcentraal.nl