Mantelzorg is onbetaalde en vaak langdurige zorg voor zieke familieleden of vrienden. Dit kan verzorging zijn of hulp bij dagelijkse activiteiten. Dat kan heel belastend zijn. En op wie kan de mantelzorger dan terugvallen? Of waar kan de mantelzorger terecht voor vragen en ondersteuning? Daar probeert Monique Vlaar in deze serie antwoord op te krijgen.

In deze aflevering gaan we in gesprek met Floor Hemels. David, de broer van Floor, krijgt in 2016 een motorongeluk, het leven van David en zijn familie staat volledig op zijn kop. Door het ongeval heeft David niet aangeboren hersenletsel opgelopen. Dit is voor Floor de reden om voor haar afstuderen onderzoek te doen naar het onderwerp “Hoe kun je overbelasting bij de mantelzorgers, die zorgen voor hun naasten met niet-aangeboren hersenletsel, voorkomen?”. Dit onderzoek doet zij bij het Mantelzorgcentrum.

Mantelzorger... en nu? is een samenwerking tussen het Mantelzorgcentrum en Streekstad Centraal, en is iedere vrijdag om zes uur te beluisteren via de radiozender van Streekstad Centraal.
Bekeken: 2877x