00:00
55
00:00
De Buurtbus Bergen kent de eerste week van juni een enorme toeloop van passagiers. Totnogtoe waren de passagiersaantallen flink minder dan voor de corona, maar voorzitter Arnold Vocking van de Buurtbus Bergen denkt dat door het mooie weer mensen de weg naar de buurtbus weer hebben gevonden: "We zijn de enige openbaarvervoer-verbinding naar Bergen aan Zee. Veel strandgangers komen met het openbaar vervoer en stappen op het Plein in Bergen over van de Connexxion-bus uit Alkmaar," zo stelt hij.

Het aantal passagiers is nog lang niet op het niveau van 2019, voor de uitbraak van de corona. Tussen 22 maart en begin juni had de buurtbus ongeveer 3000 passagiers, terwijl dat in diezelfde periode in 2019 nog 8000 mensen was.

In deze podcast spreekt de voorzitter van de Buurtbus Bergen over het plezier dat het rijden op buurtbus geeft aan vrijwilligers, over de klanten die nog niet zijn teruggekeerd, over de aanpassingen in de busjes en over de financiële gevolgen van de lage passagiersaantallen voor de Buurtbus Bergen.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Duinstreek Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@duinstreekcentraal.nl