00:00
55
00:00


De branden in het duingebied van Schoorl en Bergen zijn mogelijk aangestoken. Dat zegt de brandweer tegen mediapartner NH Nieuws. De politie doet nu onderzoek naar de branden, die dinsdag- en woensdagavond uitbraken.

Alkmaarder Marc Los was dinsdagmiddag aan het hardlopen in de Schoorlse duinen toen hij een rookpluim zag. "Ik dacht misschien zijn ze een beetje enthousiast aan het barbecue├źn, maar ik ben er toen toch maar naartoe gegaan. Ik was verbaasd dat er echt brand was." Marc komt meteen in actie. Voordat de brandweer arriveert heeft hij het vuur al bijna helemaal uit. "Ik weet niet of het altijd verstandig is om in je eentje een brand te gaan blussen, maar je kunt er wel heel veel aan doen. Wat zand en een stok. Het werkte."

Gisteravond brak er dus opnieuw brand uit. Deze keer in het Noordhollands duinreservaat van PWN bij Bergen. De brandweer denkt dat het vuur is aangestoken en een getuige heeft een jongen zien wegfietsen. De politie is een onderzoek gestart.

Tien jaar geleden woedden er meerdere grote branden en werden honderden hectaren duingebied bij Bergen en Schoorl in de as gelegd. De branden veroorzaakten grote onrust bij de inwoners. Uiteindelijk leidde het tot arrestatie en veroordeling van meerdere daders.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Duinstreek Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@duinstreekcentraal.nl