De Kiem uit Egmond aan den Hoef en groep 5/6 van De Driemaster uit Egmond aan Zee behoren tot de winnaars van het leesproject Scoor een Boek! In tien weken tijd mochten de leerlingen proberen de meeste boeken van allemaal te lezen. Samen met Groep 6 van De Sterrenwachter uit Alkmaar, groep 5/6 én groep 6 van Het Kompas uit Alkmaar behoorden de Egmondse kinderen tot de winnaars. Zij wonnen AZ-voetballen en het voetbaltijdschrift voor kinderen PANNA.

De absolute leeskampioenen waren dertien leerlingen van groep 4/5 van de Vinckhuysenschool in West-Graftdijk. Samen lazen zij 145 boeken. Per leerling had de school daarmee het hoogste gemiddelde, en lieten alle andere scholen achter zich. Hun beloning is een online ontmoeting met een AZ-speler.

Dewi: ‘Ik vond het leuk om te lezen. Ik heb meer boeken gelezen dan anders. Want ik wilde winnen dus ik deed extra mijn best. Heksje Lilly vond ik het leukst.’ Siebe: ‘Ik weet niet meer hoeveel boeken ik gelezen heb… maar in ieder geval 10. Foeksia en de heksensoep vond ik leuk!’ Melanie: ‘Ik vond het superleuk dat we gewonnen hebben en dat met zo’n klein klasje! Het leven van een loser! vond ik het leukste.’

Met het leesproject Scoor een Boek! hebben Bibliotheek Kennemerwaard en AZ de populairste sport van de wereld gekoppeld met lezen. Het doel is om zo veel mogelijk kinderen te stimuleren om met plezier te lezen. Naast sporten en spelen, is lezen erg belangrijk. Een goede taalbeheersing is de basis voor zelfstandigheid en een gezonde levensstijl. Met Scoor een Boek! willen de bibliotheken dat bereiken.

Bij Bibliotheek Kennemerwaard hebben dit jaar 652 leerlingen meegedaan met Scoor een Boek! Samen hebben zij 2493 boeken gelezen op 18 scholen. Daarnaast waren er ook een flink aantal deelnemers bij de Thuiseditie van het leesproject, 5736. Landelijk hebben 14.184 leerlingen meegedaan die samen 74.191 boeken hebben gelezen op 433 deelnemende scholen.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Duinstreek Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@duinstreekcentraal.nl