De Plus Wandel4daagse Alkmaar 2021 werd afgelast vanwege de negatieve ontwikkelingen rond corona, maar organisator Le Champion heeft zich ingezet voor een alternatief wandelfestijn op kleinere schaal. Het resultaat is de Wandel2daagse Alkmaar op donderdag 1 en vrijdag 2 juli, met ruimte voor 1.000 deelnemers. De afstanden zijn 15 en 25 kilometer. Wie nog mee wil moet er snel bij zijn.

Le Champion geeft met de tweedaagse het startschot voor het nieuwe wandel- en evenementenseizoen in Alkmaar. Deelnemers van vierdaagse in 2020 en 2019 kregen voorrang en maakten daar massaal gebruik van.

Wandelaars starten en finishen op Parkeerterrein Parcade in Overstad. Donderdag voert de route door Bergen en zaterdag door Recreatiegebied Geestmerambacht. Wandelen en de fijne natuur rondom Alkmaar staan centraal.

De tweedaagse wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie. Gedeputeerde Ilse Zaal verleent graag medewerking: “Ik houd van sporten en ben altijd op zoek naar een sportieve uitdaging. Wandelen is mijn nieuwe sportieve passie geworden. Ik geniet van het afwisselende landschap en ik merk dat een stukje lopen helpt om mijn hoofd een beetje leeg te maken. Wat fijn dat tijdens de Wandel2daagse Alkmaar wandelaars weer samen kunnen genieten van een gezellig en mooi wandelevenement."

Probeer nog een startbewijs te bemachtigen via pluswandel4daagsealkmaar.nl.
Pin It