De twee nieuwe verdachten in het onderzoek naar de dodelijke schietpartij in Bergen aan Zee mogen in voorarrest blijven. Dat heeft de rechter-commissaris vrijdag besloten. Afgelopen dinsdag hield een arrestatieteam van de politie twee mannen uit Gelderland aan.

De mannen van 29 en 42 jaar oud worden verdacht van betrokkenheid bij de schietpartij op 16 februari. Daarbij kwam een Colombiaan om het leven. Voor de schietpartij zaten al drie anderen vast. In totaal heeft de politie nu elf verdachten aangehouden na de mislukte drugsdeal. Zes van hen worden verdacht van witwassen en verboden wapenbezit. Daar kan wellicht nog een aanklacht wegens drugshandel aan worden toegevoegd. De andere drie worden verdacht van moord of doodslag.

Het is nog onduidelijk wat de rol van de twee nieuwe verdachten is. Het Openbaar Ministerie wil geen nadere mededelingen doen. Als de twee mannen over twee weken nog steeds worden verdacht, komen ze weer terug bij de rechter-commissaris om het over een langere verlenging te hebben.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Duinstreek Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@duinstreekcentraal.nl