00:00
55
00:00
Stichting Restauratie Slotkapel in Egmond aan den Hoef stelt onderhoud uit, nu er veel minder inkomsten zijn dan in andere jaren. Door de coronasluiting zijn er al meer dan een jaar amper concerten, huwelijken en bruiloften. Volgens penningmeester en interim-voorzitter Jaap Vitali is de slotkapel zo al meer dan 20.000 euro misgelopen.

Grote uitgaven voor restauraties en onderhoud worden nu uitgesteld. Een te grote uitgave zou nu de vernieuwing zijn van het leien dak van de slotkapel. Dat kost exclusief loodwerk 75.000 euro. Zonder inkomsten zit dat er de komende drie jaar niet in. Ook laat het pleisterwerk los tegen de vochtige muren, maar kan dat voorlopig niet worden vernieuwd. Bovendien zit een restauratie van de klokkentoren er voorlopig niet in.

Voor lopende uitgaven is voldoende in kas. Ook kan de gevel worden gevoegd en kan het torentje worden geschilderd om met een nieuwe verflaag verrotting van het hout tegen te gaan. De penningmeester gaat fondsen aanschrijven om het gat in de begroting te dichten. Ook hoopt de stichting de komende tijd nog op enkele schenkingen en legaten.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Duinstreek Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@duinstreekcentraal.nl