Goed nieuws voor wandelfanaten die de Plus Wandel4daagse Alkmaar ook dit jaar aan hun neus voorbij zagen gaan. Le Champion heeft toestemming gekregen om alsnog een echte live 'Wandel2daagse Alkmaar' te organiseren.

"We zijn heel blij dat we weer mogen." Dat zegt eventmanager Tom Limmen van Le Champion tegen mediapartner NH Nieuws. Op donderdag 1 en vrijdag 2 juli wordt de tweedaagse georganiseerd. Het startpunt ligt beide dagen in Alkmaar en de routes lopen via Bergen en Geestmerambacht.

Vanwege corona werd de Wandel4daagse Alkmaar eerder voor het tweede jaar op rij geannuleerd. "Maar het is dus toch mogelijk om nog een alternatief kleinschaliger wandelevenement te organiseren. Het eerste kleine grootschalige live evenement voor ons sinds corona', aldus een verheugde eventmanager Tom Limmen.

"Het wordt een 'doorloopevenement', waarbij het wandelen centraal staat", legt hij uit. "We nemen alle coronaregels in acht, en het zal soberder zijn dan mensen gewend zijn bij onze beroemde vierdaagse."

"Er kunnen op beide dagen duizend wandelaars meedoen. We laten ze gespreid van start gaan. Er zijn wel verzorgingsposten onderweg, maar geen stempelposten. Dit laatste om zo min mogelijk contactmomenten te hebben."

De start van de Wandel2daage is beide dagen op het parkeerterrein Parcade in Overstad. Op donderdag 1 juli gaat de route naar Bergen, op vrijdag naar Geestmerambacht. Mensen kunnen kiezen om 15 of 25 kilometer te lopen.

"Het loopt storm met aanmeldingen voor de tweedaagse. We hebben gisteren onze vaste trouwe wandelaars als eerste ingeseind dat het evenement er aan zit te komen. We zitten nu al bijna vol."

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Duinstreek Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@duinstreekcentraal.nl