De werkorganisatie van de vier gemeenten Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo neemt na anderhalf jaar alweer afscheid van algemeen directeur Dick van Huizen. Hij was nog maar sinds februari 2020 aan de slag bij de ambtelijke werkorganisatie. Kort na zijn aantreden brak de coronapandemie uit. Ambtenaren gingen thuiswerken en onder zijn leiding moest de BUCH meteen omschakelen naar nieuwe prioriteiten door de onverwachte crisissituatie. Het BUCH-bestuur zegt zijn vertrek te betreuren.

Van Huizen wordt gemeentesecretaris van de gemeente Nijkerk. Dat was hij eerder al in Bussum, Gooise Meren en in Aalsmeer. 'Het BUCH-bestuur is hem erkentelijk voor zijn bijdrage aan de organisatie in het afgelopen coronajaar om de dienstverlening aan de inwoners te garanderen', aldus een persverklaring.

De BUCH staat bloot aan veel kritiek vanuit de gemeentebesturen van de vier deelnemende gemeenten. Vooral de voortdurend stijgende kosten van het ambtelijk apparaat en hogere verwachtingen over de ambtelijke ondersteuning die na het samengaan wordt geboden, leiden tot voortdurende discussies in de gemeenteraden van de BUCH-gemeenten.

Het BUCH-bestuur wil zich eerst beraden voordat ze een besluit nemen over de opvolging van de algemeen directeur. (foto: LinkedIn)

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Duinstreek Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@duinstreekcentraal.nl