Mascha ten Bruggencate (48) is voorgedragen als burgemeester van Heiloo. Op dit moment is zij stadsdeelvoorzitter van Amsterdam Centrum en lid van D66. Mediapartner NH Nieuws meldt dat ze bekend is met de regio, want ze is geboren en getogen in Alkmaar. Ze volgt Hans Romeyn op die, na zestien jaar het ambt te hebben vervuld, maandag met pensioen gaat. Ten Bruggencate zal op 8 juli worden beëdigd.

Er hadden 31 mensen gesolliciteerd naar het burgemeesterschap. "Mevrouw Ten Bruggencate heeft zich gepresenteerd als een kandidaat met een rijke bestuurlijk-politieke ervaring in een complexe bestuurlijke omgeving als Amsterdam", lichtte de voorzitter van de vertrouwenscommissie, René van Splunteren, de keuze van de gemeenteraad toe.

"Zij komt warm en benaderbaar over en weet de dingen goed te benoemen. Daarnaast is zij opgegroeid in Alkmaar en kent Heiloo goed. Kortom, met deze kandidaat zal Heiloo ervaring, uitstekende persoonlijke competenties en vaardigheden en een verbindende persoonlijkheid binnenhalen."

Op maandag zal zittende burgemeester Hans Romeyn zijn functie officieel neerleggen in een bijzondere raadsvergadering, in bijzijn van commissaris van de Koning Arthur van Dijk. Tot Ten Bruggencate is aangetreden zal wethouder Rob Opdam waarnemend burgemeester zijn.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Duinstreek Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@duinstreekcentraal.nl