Zondagmiddag vloog een reclamevliegtuigje boven Egmond en andere delen van de regio Kennemerland dat was ingehuurd door het Jac. P. Thijssecollege in Castricum. Op deze manier wilde de school de eigen 350 examenleerlingen succes wensen met de centrale eindexamens, die maandag beginnen. De leerlingen komen uit de hele regio Kennemerland, waaronder Castricum, Akersloot, Limmen, Uitgeest, Heemskerk en Egmond.

De eindexamens voor het HAVO en VWO verlopen dit jaar anders dan eerdere jaren, vanwege het vele thuisonderwijs tijdens de coronapandemie. Het eindexamen wordt dit jaar in drie tijdvakken afgenomen. Het eerste tijdvak begint deze week en loopt tot en met 1 juni. Het tweede tijdvak (14 juni tot en met 25 juni) is nu verlengd naar tien examendagen, waardoor leerlingen het examen kunnen spreiden over langere tijd. Als een leerling ziek wordt of in quarantaine moet in het eerste tijdvak, kan die het hele centraal examen afleggen in het tweede tijdvak.

Daarnaast kunnen leerlingen een of meerdere vakken doorschuiven naar het tweede tijdvak, zodat ze zich voor die vakken langer kunnen voorbereiden. Ook krijgen ze één extra herkansing, en daarmee twee herkansingen in totaal. Gaat een leerling in het tweede tijdvak op voor de eerste kans van het centraal examen van een of meerdere vakken, dan is er in het derde tijdvak (6 tot en met 9 juli) een eventuele herkansing.

Ook mag het eindcijfer voor een heel vak worden weggestreept, op voorwaarde dat een leerling hierdoor alsnog kan slagen. Overigens mag geen kernvak worden weggestreept, zoals Engels of wiskunde voor havo- en vwo-leerlingen.
Pin It
Bekeken: 1624x
https://ee.itk.ac.id/data/