Gedeputeerde Staten is akkoord gegaan met de Regionale Energiestrategie 1.0 voor Noord-Holland Noord. In de RES NHN, die tot stand gekomen is met inbreng van lokale en regionale overheden, en van inwoners, ondernemers en andere belanghebbenden, bevat de zoekgebieden voor het opwekken van zon- en windenergie op grote en ook kleinere schaal.

Op de RES kaart is te zien dat in de Alkmaarse Boekelermeer zoekgebieden aangewezen zijn voor zonnevelden (bruin op de kaart) langs de A9 en een aantal windturbines (blauw) lang het Noordhollandsch Kanaal. Gemeente Heerhugowaard heeft zoekgebieden voor zonne-energie aan het spoor richting Obdam en voor een mix van energie van zon en wind (groen) ten noorden van de bedrijventerrein De Zandhorst.

Gemeente Bergen heeft een strook voor zonne-energie langs de N9 en Langedijk heeft daarvoor een gebied tussen Sint-Pancras en Broek op Langedijk. Bovendien zijn er langs de N243 in Oudkarspel zoekgebieden voor energie uit zon, en uit zon en/of wind.

Daarnaast staan er vooral in Alkmaar gele lijnen op wegen voor de plaatsing van geluidschermen komen met zonnepanelen. En dan zijn er nog de rode driehoekjes van parkeerplaatsen winning van zonne-energie.

Wie in de legenda 'zon op daken' ook aanvinkt, krijgt een grote hoeveelheid lila vlakjes te zien vooral op bedrijventerreinen. Veel minder aanwezig zijn plekken voor 'Park the Sun parkeerplaatsen. 'Zon langs infrastructuur' lijkt nergens in regio Alkmaar te gaan worden toegepast.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Duinstreek Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@duinstreekcentraal.nl