De politiehelikopter die afgelopen maandag rond 16:30 uur laag boven Egmond-Binnen enkele rondjes maakte, was daar niet voor een speciale melding. Dat antwoordt een politiewoordvoerder na vragen van Duinstreek Centraal. De indrukwekkende manoeuvres van de helikopter boven Hoeve Vredensteijn oogstten bewondering, maar het veroorzaakte ook onrust. Een lid van de facebookgroep 'Je bent Egmond-Binner als' weten dat het wel een showtje leek. "Hij bleef hangen en toeterde naar de kids."

Een amazone die met haar paard bezig was bij manege De Duinrand aan de Randweg, was benieuwd waarom dit was: "Want er gaan nu berichten rond dat de piloot iemand gedag ging zeggen en dat is wel een beetje belachelijk dan natuurlijk". Ook op haar maakte het de indruk dat het een soort showtje was. Maar een goed idee vond ze dat niet: "Paarden vinden dit erg eng en het zal niet de eerste keer zijn dat er in paniek, door laag overvliegende helikopters, paarden verongelukken. 600kg paniek is niet te hanteren namelijk, zeker geen vluchtdieren."

Volgens een politiewoordvoerder van de Landelijke Eenheid was er op dat moment geen melding waardoor ze in Egmond-Binnen moesten zijn. "Ze hebben daar inderdaad gevlogen, maar dat was niet voor een specifieke melding. Ze weten dat ze laag gevlogen hebben, maar zijn daarbij niet beneden de operationele vlieghoogte gedaald. Ze beseffen weldegelijk dat ze daarmee enige geluidsoverlast hebben veroorzaakt, waarvoor zij excuses aanbieden."

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Duinstreek Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@duinstreekcentraal.nl