Patiënten van Noordwest Ziekenhuisgroep kunnen zich sinds dinsdag online alvast aanmelden voor hun afspraak. De extra service via het patiëntenportaal Mijn Noordwest zorgt ervoor dat zij dit niet meer bij binnenkomst hoeven te doen via een aanmeldzuil. Dit verbetert de doorstroming bij de ingangen van het het ziekenhuis.

Patiënten krijgen een dag van tevoren per e-mail een verzoek om zich online aan te melden via Mijn Noordwest. Wie dit doet krijgt vervolgens een e-ticket gemaild voor op de smartphone of om uit te printen. Eenmaal in het ziekenhuis kunnen patiënten direct doorlopen naar de afdeling waar de afspraak is, en daar het e-ticket bij de aanmeldzuil scannen.

De zorg ontwikkelt zich snel en corona geeft een extra zetje. "Online aanmelden is een van de zaken die we hebben opgepakt. Goede doorstroming bij de ingangen van ons ziekenhuis is vanwege corona natuurlijk urgenter geworden. De testperiode heeft ons geleerd dat zo’n 20 procent van onze patiënten hier gebruik van wil maken. Mooi dat we hier op deze manier een bijdrage aan kunnen leveren", aldus Sanne van Hoolwerff, programmaleider digitaal gastvrij ziekenhuis.

 

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Duinstreek Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@duinstreekcentraal.nl