Op de stranden bij Egmond Binnen, Egmond aan Zee, Bergen, Camperduin, Hargen en Schoorl wappert ook dit jaar weer een Blauwe Vlag.

De Blauwe Vlag is een internationaal kwaliteitskeurmerk dat jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die veilig, schoon en duurzaam zijn. In de praktijk betekent dit dat het zwemwater van uitstekende kwaliteit moet zijn, het strand dient te worden schoongehouden en er moeten voldoende toiletten en afvalbakken zijn. Ook zijn de aanwezigheid van reddingsmiddelen en een EHBO-post een vereiste. Bovendien moeten er voorlichtingsactiviteiten zijn over zee, strand en duinen. Elk jaar wordt aan de hand van controles opnieuw bekeken of de stranden aan de eisen voldoen.

“Het is ieder jaar weer een kroon op ons werk; dat een onafhankelijke organisatie naar ons kijkt en onze stranden ‘Blauwe Vlag-waardig’ vindt”, zegt wethouder Erik Bekkering. “We investeren veel in een kwalitatief goed product waarbij duurzaamheid, natuur en milieu belangrijke speerpunten zijn".
Bekeken: 1444x