Een Nederlandse man (25) en een man (25) uit Macedonië zijn in Spanje aangehouden in het onderzoek naar de schietpartij in Bergen aan Zee in februari. Dat melden Spaanse media woensdagmiddag. Een Colombiaan (45) kwam destijds om het leven, vermoedelijk in een drugsconflict. In totaal zitten er nu elf mensen vast.

Het Openbaar Ministerie heeft het bericht nog niet bevestigd. De twee mannen zijn volgens Spaanse media aangehouden in Mijas en Benalmádena, in de provincie Malagá, aan de Costa del Sol. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij de moord op 16 februari.

Toen werd midden op de dag op de parkeerplaats bij de strandopgang in Bergen aan Zee een 45-jarige Colombiaan neergeschoten. Hij is door twee mensen in een auto gelegd en naar het centrum van Bergen gereden, waar hij onder het oog van tientallen Bergenaren overleed. De Spaanse politie sprak eerder al van een afrekening in het drugscircuit.

Als de berichtgeving over de twee nieuwe aanhoudingen klopt, zitten er in totaal nu elf mensen vast: vier Nederlanders, zes Colombianen en één Macedoniër.
Bekeken: 1491x