Duinstreek Centraal


Zaterdag draaiden Daan Strang en Steef de Ruijter alvast warm voor hun Beach Clean Up Tour 2021. Tijdens hun eerste opwarm-etappe wandelden ze van Egmond aan Zee naar Hargen aan Zee, en ruimden ondertussen het strand op. Ze kregen daarbij hulp van zestien vrijwilligers, waaronder een aantal kinderen. Met elkaar ruimden ze ruim 100 kilo zwerfvuil op.

De groep 'Ploggers' vertrok even na 11:00 uur vanaf Nautilus aan Zee op weg naar Hargen aan Zee. Tegen de tijd dat ze bij Bergen aan Zee waren aangekomen, hadden ze al 60 kilo zwerfafval opgeruimd. De kinderen gingen toen weer terug en de oudere vrijwilligers liepen door.  "Onderweg mooie gesprekken met elkaar en intussen weer behoorlijk wat afval opgeraapt. We hebben uiteindelijk ruim 100 kilo afval opgeruimd!", vertelt Pauline Half trots op de Plogsack Facebookpagina van Daan. Het ging vooral om klein plastic, maar ze troffen ook pallets, wat meubels en kistjes.

Zondag liepen Steef en Daan de tweede etappe van de warm-up tour van Wijk aan Zee en Castricum met rond 50 vrijwilligers. Deze maand zijn ze nog twee weekenden in de weer. Hun échte Beach Clean-Up Tour begint op 22 juli. Eén van hen 'plogt' dan van Den Helder naar Scheveningen, de ander doet dat vanaf Cadzand. (screenshot: Facebook Plogsack)

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Duinstreek Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@duinstreekcentraal.nl