Duinstreek Centraal


De trap naar het hoogste duin van Nederland moet vervangen worden en Staatsbosbeheer heeft er het geld niet voor. Daarom roept de natuurbeheerder het publiek op om te doneren voor vervanging van de 249 treden en de trapleuningen.

Wie de trap naar boven neemt, staat op 55 meter boven NAP en wordt beloond met een fraai uitzicht over de duinen en Noord-Holland . De trap bezwijkt door het vele gebruik en blootstelling aan weer en wind. Het is tien jaar geleden gemaakt van zand, grind en eikenhout, maar langer dan dit gaat dat niet mee.

Er is 38.000 euro nodig om het hout te vervangen voor cortenstaal, dat duurzaam is en langer meegaat. Dat moet zeker een halve eeuw meegaan. Maar geld daarvoor is er niet. Staatsbosbeheer krijgt jaarlijks net genoeg van de provincie Noord-Holland voor het surveilleren, de wandel- en fietspaden en het afvoeren van afval. Daarom heeft Staatsbosbeheer het publiek te hulp geroepen.

Bijna 11.000 euro is al binnen, mede dankzij een flinke donatie van de Barry Foundation. Wie minstens 165 euro doneert, krijgt een naamplaatje op een van de nieuwe treden. Maar kleinere donaties vanaf 1 euro zijn ook welkom op de website van het Buitenfonds.

 

 

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Duinstreek Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@duinstreekcentraal.nl