Langs de hele Noordzeekust wordt minder strandafval gevonden dan tien jaar geleden, behalve in Bergen aan Zee. Dat blijkt uit resultaten van onderzoek door Stichting De Noordzee en Wageningen University & Research.

Bergen is een van de vier vaste locaties waar sinds 2001 elk kwartaal vanaf de duinrand tot aan de zee over een lengte van honderd meter precies wordt bijgehouden hoeveel en welk afval daar te vinden is.

In Terschelling, Noordwijk en Veere is er een dalende trend in het strandafval, met gemiddeld 5,7 procent. Bergen vertoont juist een stijging van 3,5 procent. Hier worden gemiddeld 311 stuks afval geteld per honderd meter strand.

Dat er op het strand in Bergen aan Zee juist meer afval te vinden is komt volgens de onderzoekers doordat er na bijvoorbeeld stormen juist op die plek veel afval aanspoelt. Soms gaat het dan om afval dat zich al eerder op de zeebodem heeft genesteld.
Pin It
Bekeken: 1445x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/