Spoorbeheerder ProRail en vakbond FNV Spoor hebben een akkoord over een nieuwe cao voor het personeel van ProRail. De aangekondigde stakingen in de ochtendspits, die woensdag begonnen in de regio Alkmaar en zaterdag zouden leiden tot een landelijke staking, zijn voorlopig afgeblazen.

Wat precies is overeengekomen, wordt waarschijnlijk donderdag bekendgemaakt, meldt de vakbond in een verklaring. De twee onderhandelende partijen waren woensdag nog bezig de details op papier te zetten. Vervolgens is het aan de leden van de vakbond om aan te geven of zij ermee instemmen. Als zij hun goedkeuring geven, wordt er definitief niet meer gestaakt.

De stakingen waren volgens FNV onvermijdelijk geworden, nadat maandenlange onderhandelingen over een nieuwe cao op niets waren uitgelopen. De acties zouden verspreid over vier dagen plaatsvinden, iedere dag in een andere regio. Op zaterdag zou een 24-uursactie plaatsvinden waardoor in het hele land geen treinen zouden kunnen rijden.

Woensdagochtend was de eerste dag. In de regio's Utrecht, Amersfoort, Amsterdam en Alkmaar lag het treinverkeer tussen tot 8:00 uur helemaal plat. Daardoor was het heel druk op een aantal trajecten toen de treinen wel weer gingen rijden.

De NS meldt dat het donderdag weer volgens de normale dienstregeling rijdt.
Pin It
Bekeken: 2191x
https://ee.itk.ac.id/data/