00:00
55
00:00


"Het is een gekke dag met gemengde gevoelens." Zo vat compagnon Nick Nota woensdag het moment samen wanneer om klokslag 12:00 uur het terras van Nieuw Westert open gaat. Het restaurant in Egmond-Binnen brandde tweeënhalf jaar geleden grotendeels af. Door die tegenslag is de heropening van de terrassen voor Nick en zijn personeel extra bijzonder. "Voor het gevoel gaan we eindelijk weer écht open."

In januari 2019 verwoestte een vuurzee de restaurantboerderij. Alleen de monumentale voorpui en de achtergelegen feestzaal bleven gespaard. Niet alleen tot verdriet van de eigenaren en het personeel. Ook omwonenden en gasten treurden om het geliefde restaurant, want velen vierden er ooit hun bruiloft.

Inmiddels is de stolp weer helemaal opgebouwd en ziet hij er van buiten zoveel mogelijk in oude stijl uit. Deze maand werd ook de inrichting afgerond. De binnenkant heeft een grote metamorfose ondergaan, maar gasten zullen dat voorlopig niet met eigen ogen zien.

"Alleen het toilet is toegankelijk, dus een rondleiding bewaren we voor later", belooft Nick. "We zijn trots op hoe het geworden is en hopen snel alles te mogen gebruiken. Vandaag is in ieder geval een stap dichterbij. We wilden zo graag weer met z'n allen aan de slag."


SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Duinstreek Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@duinstreekcentraal.nl