Restaurant De Zilte Zoen in Schoorl is na een bezoek aan zorgboerderij Noorderhoeve aan de Duinweg in Schoorl een inzamelingsactie gestart voor een slim mobiel kippenhok voor de kippen op de boerderij. Het slimme kippenhok, waar de kippen als koninginnen kunnen leven en bio-dynamische eieren kunnen leggen, mag met een prijskaartje van 25.000 euro best paleis worden genoemd. Het dierenwelzijn van de kippen is hier op-en-top geregeld. In de eerste vier dagen is al meer dan 1300 euro bijeengebracht.

Het hele team van de Zilte Zoen Schoorl bracht eerder deze week een bezoek aan de bio-dynamische zorgboerderij. Het team raakte enthousiast over de natuurlijke wijze van produceren, zonder bestrijdingsmiddelen of hormonen. De zorgboerderij kan de vraag naar deze natuurlijke producten niet aan. Restaurant De Zilte Zoen verkoopt al hamburgers van Boerderij De Noorderhoeve.

Marco Ros, eigenaar van de Zilte Zoen in Schoorl startte vrijwel meteen na het bezoek een actie op GetFunded. "Ik was enorm onder de indruk van alles wat hier gebeurde en over de manier waarop. Iedereen wil deze producten! Of in ieder geval een deel de oogst. Ons restaurant zou de bio-dynamische eieren graag een meer prominente rol willen geven tijdens de lunch. Dan zijn er echter meer kippen nodig en een tweede kippenhok dat optimaal dierenwelzijn kan bieden. De Noorderhoeve heeft daar momenteel geen budget voor."
Marcel Roelofsen, werkbegeleider op De Noorderhoeve, vertelt dat de mensen van De Noorderhoeve zeer verrast zijn: "Een horecazaak die een spontane inzamelingsactie opstart, terwijl juist de horeca het zelf zwaar heeft in verband met de corona".
Pin It
Bekeken: 946x