Op de dag dat de maandelijkse AOW op honderdduizenden rekeningen werd gestort, werd de nieuwe geldautomaat op de Paardenmarkt in Schoorl in bedrijf gesteld. De eer was aan de bekende Schoorlse Ela Hulshoff-Voorn om de eerst geldopname officieel te verrichten. Dat gebeurde vrijdagmiddag in aanwezigheid van wethouder Arend Jan van den Beld, gebiedsregisseur Monique Klaver, Rabobank-directeur Jan Klaver en Geldmaat-manager Jordy Jak. Allen waren in opperbeste stemming en sprakEren alleen maar in lovende termen over elkaar.

Het laatste woord na de succesvolle eerste geldopname was aan mevrouw Hulshoff, die zich erg heeft beijverd om in Schoorl weer een  geldautomaat te krijgen. "In de zomer las ik bij de automaat van de Rabobank: 'na 23 september gesloten' . En dat vond ik zo erg. Mijn wekelijkse pinronde. Ik heb vaak een verjaardag en wil een tientje in een envelop doen: ik kan niet met een pinpas bij de jarige aankomen. De eierboer komt aan de deur en die wil ik twee euro kunnen betalen. Maar het belangrijkst vind ik eigenlijk dat ik mijn kleinkinderen de waarde van de munt bij kan brengen.  Dus had ik een kassa gemaakt en de kinderen geleerd: wat is meer, wat is minder, wat kun je daarvan kopen en wat niet. Daar heb je echt geld voor nodig."

De geldautomaat verdween in Schoorl omdat de verhuurder van het pand met de geldautomaat de huur opzegde. Een oplossing werd pas na maanden gevonden op de Paardenmarkt, waar de gemeente plek inruimde voor een geldkiosk van Geldmaat. Dat neemt voor de klanten van de drie grote Nederlandse banken de geldautomatenservice voor zijn rekening. Er kan ook gestort worden: tot maar liefst  tweehonderd bankbiljetten per keer.

De onderhandelingen met Geldmaat duurden wat langer, omdat de gemeente Bergen in een keer een deal wilde sluiten voor de terugkeer van een geldautomaat naar Schoorl en Groet. Volgens wethouder Valkering werd erover gesproken om Geldmaat met gunstige voorwaarden in Schoorl te verleiden om tegelijk een dergelijke kiosk neer te zetten in Schoorl en Groet. Uiteindelijk werd daarover niets meer vernomen. Jordy Jak van Geldmaat ontkende dat er gesproken was over een dergelijke koppeling: "Ik herken me niet in dat verhaal. Ik kan over Groet nog niet teveel zeggen. We kijken nog naar mogelijkheden. Hij is niet uit beeld." Wethouder Van den Beld kapte het snel af: "Laten we vandaag vooral blij zijn dat deze automaat hier nu is."

Wethouder Valkering werd gistermiddag om verduidelijking gevraagd. Hij was degene die had gemeld dat de vertraging te maken had met de koppeling van de komst van geldautomaten van Schoorl en Groet in de onderhandelingen met Geldmaat. Hij reageerde vrijdag niet op een verzoek om opheldering.
Pin It
Bekeken: 2138x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/