Een 51-jarige inwoner van Egmond aan Zee, die op 7 april vorig jaar op een parkeerplaats in het kustdorp zes grote boodschappentassen met 87 kilo aan ’verse’ MDMA-brokken leverde aan een afnemer, is veroordeeld tot zesenhalf jaar gevangenisstraf.

De man is bovendien schuldig bevonden aan betrokkenheid en medeplichtigheid bij grootschalige productie van deze grondstof voor xtc-pillen in garageboxen in Akersloot en bedrijfsloodsen in Heiloo. Deze drugslabs werden in juni 2020 door de politie ontmanteld.

De officier van justitie had bij de rechtbank in Den Bosch zeven jaar cel plus een geldboete van 50.000 euro geëist tegen de Egmonder. Maar de rechters vinden een financiële straf in combinatie met een langdurige vrijheidsstraf niet passend, en leggen die dus niet op. Een gevangenisstraf vinden ze wel op zijn plaats. Volgens de rechtbank speelde hij een significante, sturende rol in een bende die zich met MDMA-productie en -verkoop bezighield.

De landelijke eenheid van de politie zou de Noord-Hollander én een verdachte man uit Rosmalen (50) op het spoor zijn gekomen in een groot drugsonderzoek met gehackte versleutelde berichten. Op 7 april 2020 werd door de politie gezien hoe de Egmonder op een parkeerplaats in zijn woonplaats bigshoppers met MDMA-kristallen van de ene naar de andere auto, die van een man uit Rosmalen, overhevelde. De Rosmalenaar is vervolgens met die zes tassen weggereden, maar werd een uur later door de politie van de weg gehaald op de A2. De agenten zouden hebben verklaard dat bij het openen van de kofferbak de MDMA-kristallen nog roken naar aceton. Daarop zouden specialisten van de politie hebben geconcludeerd dat de kristallen pas kort daarvoor waren gefabriceerd. Tegen de Rosmalenaar eiste het OM zes jaar gevangenisstraf. Hij kreeg van de rechtbank 5,5 jaar cel.

Na hun arrestaties kwam uit gekraakte Encrochatberichten (versleutelde boodschappen) aan het licht dat de twee geobserveerde mannen behoorden tot een professioneel opererende bende. Ruim twee maanden later konden de vijf andere Noord-Hollanders worden opgepakt. Zij zijn onlangs hiervoor door de Zwolse rechtbank veroordeeld tot celstraffen van vier tot negen jaar.
Pin It
Bekeken: 1552x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/