Het coronavirus is vorige week doorgedrongen tot de abdij van Egmond-Binnen. Negen van de twaalf broeders in de Sint-Adelbertusabdij zijn positief getest op COVID-19. Alle broeders leven tijdelijk als kluizenaars op hun kamer. Er zijn geen gezamenlijke diensten en maaltijden. De drie broeders die het nog niet hebben opgelopen, hebben hulp gekregen van vrijwilligers om de broeders op hun kamer te voorzien van eten en drinken.

'Het ziekteverloop lijkt tot nu toe redelijk mild', melden de broeders op hun Facebookpagina. 'De kerk is leeg en stil en wacht geduldig op betere tijden. Intussen blijven de kaarsen branden en gaat het gebed door. Heel veel dank voor al uw steunbetuigingen', schrijven ze. Die steunbetuigingen zijn er in overvloed. Onder de facebookberichten laten heel veel mensen een reactie achter.

Er zijn voorlopig geen kerkdiensten in de abdij. De abdijwinkel staat apart van de abdij en is nog wel op afspraak geopend. Onlangs waren er ook een corona-uitbraken in het Liobaklooster in Egmond-Binnen.
Pin It
Bekeken: 1435x
https://ee.itk.ac.id/data/